Semester gör mig gott!

Så har jag inte alltid känt… Visst gillar jag att vara ledig men ibland har lång ledighet känts mer jobbig än att faktiskt jobba. Dessutom har jag de senaste åren inte direkt känt av att jag haft någon semester då sjukskrivningar avlöst varandra… långa perioder, den senaste på mer än ett år. Den är inte över helt och fullt då jag är sjukskriven på 50 % till den 31 augusti. Sen får vi se hur det blir.

Första semesterveckan är avklarad och det blev en varm och solig vecka. Barnen kom hem på måndagseftermiddagen och sedan avlöste dagarna varandra med olika utflykter och upptåg. En omtumlande och ibland jobbig vecka. Jag började skriva ett inlägg till bloggen redan förra veckan om det jobbiga jag då upplevde men den publicerade jag inte därför den blev lite negativ och jag kände inte för att publicera den då. 🙂 Så nu lyfter jag det positiva i stället och låter det negativa bero.

Idag delar jag mitt liv med en man jag verkligen trivs tillsammans med. Han ställer upp för mig och det ger mig möjlighet att verkligen njuta av att ha semester. De långa, tuffa sommarloven är som bortblåsta då jag var märkt av ständig oro, ångest och nedstämdhet. Barnen har blivit större, äldre och något mer självständiga även om det går långsamt framåt. Samuel har tagit det största klivet genom att helt plötsligt en morgon faktiskt svälja sin kapsel på morgonen med medicinen mot ADHD. Bara en sådan sak är helt fantastisk i vår värld. Ibland är det bra när barnen får input från andra kloka vuxna än sina föräldrar. 🙂

Denna vecka är jag ”barnfri” och jag tar det lugnt. Gårdagens besök på Astrid Lindgrens barnsjukhus och dagvården på Q82 med Samuel satte sina spår… Men jag är nöjd med resultatet av besöket, allt fungerar som det ska! Idag har vi åkt hem till Hökarängen och det känns verkligen lyxigt att få ha två hem. Under en period kändes det ibland lite jobbigt, rotlöst att släpa kläder mm fram och tillbaka men nu ser jag bara fördelar. Hökarängen är ett fint område, närheten till Farsta centrum perfekt!

I kväll skiner solen, jag känner mig tillfreds och hoppas att mina batterier blir stadigt uppladdade. Under denna vecka kommer vi göra små utflykter efter vad vädret tillåter. Kanske blir det en längre utflykt, kanske stannar vi hemma vid. Oavsett så blir det en lugn vecka. Nästa vecka bär det av till Dalarna och några dagar hos morfar. Tågresa med ungarna och förhoppningsvis några soliga, härliga dagar. Om två veckor bär det av till Åbo. En resa vi gör tillsammans med Simon. Det känns viktigt att han får känna sig stor och göra något utan sin lillebror.

Foton från veckan som gått…

Tack för idag! ❤

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s