#Blogg100 No 58: Irriterande att se!

Idag stod vi i köket och studerade en ung man som tömde en stor kartong med gamla videokassetter i behållaren för hushållssopor. Sådant gör mig mäkta irriterad! Jag tycker inte att det är ok alls! Men det är ingen ovanlig syn här i området, säkerligen inte heller på andra platser. Ta återvinningsstationen som ett annat exempel, folk dumpar vad som helst där… datorer, lampor, möbler ja t o m potatis och andra hushållssopor.

Själv ”sparar” jag sådant som inte går att slänga i återvinningen eller bland hushållssoporna. Sedan gör jag mig av med det vid tillfälle när det ges. Visst, alla kanske inte har den möjligheten, men det gör det inte ok att skräpa ner och slänga saker i naturen. Kanske i hopp om att någon annan ska ta hand om det (ja så blir det ju ofta – hos oss är det folk från Samhall som rensar vid återvinningen).

Detta måste vara ytterligare ett friskhetstecken. Att jag blir berörd av det som händer. Nu äntligen reagerar jag! Det känns faktiskt ganska bra!

Då jag inte haft ork eller lust att skriva de senaste dagarna trots utmaningen att posta ett inlägg dagligen, så har jag drabbats av en viss stress, eller kanske ångest. Kraven på mig själv att ”lyckas” men samtidigt är jag stolt över mig själv att jag kopplat bort skrivandet då det kanske inte har funnits något att skriva om. Visst händer det saker dagligen, men inte alltid något att skriva om.

En sak jag kan och vill skriva om är att jag har satt upp ett mål tillsammans med sjukgymnasten som jag träffade i torsdags. Jag ska lägga in en ”Powerwalk” om 30 minuter två gånger i veckan. Än har jag inte planerat in det men det kommer… det måste bara göras. Sen ska jag försöka göra några enkla övningar på mattan hemma, helst varje dag (har ännu inte börjat).

Idag köpte jag en cykel till Simon som han fick i 11-års present. Det blev en cykel från Biltema som verkar ok. Han blev mycket nöjd med sin lila/vita cykel med cykelkorg 🙂 Sen blev det en cykel till mig med… Nu finns inga ursäkter att låta bli, eller hur??? 🙂

cyklar

Min rensning av klädkammaren har också stannat av. Inte bra! Måste sluta prokrastinera det tråkiga/jobbiga.

Igår var det första maj. Numer blir det inga demonstrationer för mig. Jag ser ingen större anledning till det hela. Däremot var det kalas, något som varit en vana de senaste 15 åren. Igår firades Hedvig som fyllde 15 år! Vi bjöds på god fika och Hedvig fick en ”skateboard” (ja det kallas något annat men jag har dålig koll) av oss. En fin eftermiddag i Bagis! En lagom utflykt med ungarna! 🙂

Det får sammanfatta denna helg (ja söndagen är kvar). Jag mår fint! Om inspirationen finns kommer jag igen i morgon. Min ambition är fortfarande att publicera ett inlägg om dagen, jag kämpar på… Men låter bli att slås ner av dåligt samvete för att jag inte skriver varje dag! 🙂

#Blogg100

PS jag har drabbats av en ny ”pysselmani”: Nu pärlar jag blommor… det är svårt men alla är barn i början, eller hur??

pärlor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s