Fråga doktorn – Kim Anderzon

Jag lyckades koppla på TV:n precis innan den sista intervjun med Kim Anderzon sändes. En så underbar skådespelerska, artist, människa… Att höra hennes berättelse om sin cancersjukdom och den svenska vården var gripande. Den bästa svenska sjukvården… Där man efter ett cancerbesked får ”kalla handen” och återbesök om tre månader. Kateter under 47 dygn innan en operation för att kunna kissa… Frågor om vad som händer under väntan, kommer tumören att växa mm.

Kim sökte sig till Tyskland för vården av sin cancer och även om den inte var botbar så innebar det lindring och omvårdnad. Något som saknas i detta land i mångt om mycket! Hon återvände flera gånger till Tyskland och fick även hjälp med en smärtutredning, något som inte heller gjordes inom den svennska sjukvården.

Nåja, det fina med denna intervju var ändå Kims förhållningssätt till livet! Den livsglädje som hon visade in i det sista! Det var säkert ofta svårt och jobbigt men trots det så jobbade hon in i det sista med det som hon älskade att göra. Lev varje dag som om den  är din sista… Ja kanske behöver man inte tänka så ”drastiskt” men det finns en stor sanning i uttrycket. I alla fall att leva livet! Jag är expert att leva i det förgågna eller långt i den bistra framtid. men jag missar ofta dagen som jag är i just nu. Något att jobba på helt enkelt, leva ”mindfulness”, ta vara på livets glädjeämnen…  Detta får bli min hyllning till en underbar skådespelerska, Kim Anderzon! Vila i frid!

Kim Anderzon i Stockholm den 17 oktober 2009.

Se inslaget från Fråga doktorn här:
http://www.svtplay.se/klipp/2446642/kim-anderzon-om-sin-svara-kamp-mot-cancern

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s