Vägen hem??


Idag har jag den där obehagliga känslan inom mig. Det som tynger mig som inte har något namn. Det jag kallar ångest. Den känslan som jag på min första session av ACT undersökte inom mig och som vi fortsatte undersöka andra sessionen. Min psykolog namngav den, ”Roger” fick den heta då, under första sessionen.

Den bygger upp sig som en klump i bröstet och den växer. Stor, tung, slät och mörk är den. Oro omger den i hela mitt inre och tankarna styrs in på det som är jobbigt. Hur ska jag klara av detta liv? Hur ska jag komma dit jag ”vill”? Herre Gud jag vet inte ens VAD jag vill eller VART jag vill. 

Vart är mitt hem? Jag känner mig inte hemma. Jag känner mig rotlös idag. Om bara någon timme är det dags att möta Simon vid bussen. Åka ”hem” och laga middag, vänta hem Samuel från skolan. Vara den sorglösa mamman och helst orka umgås med barnen. Vi ska gå ut och leka efter middagen. Det lovade jag igår.

Det var svårt för mig att gå hemifrån idag när jag skulle på min promenadgrupp. Det kändes tungt att gå utanför dörren. Tungt att gå ner till centrum. Ändå var promenaden ok idag. Det var nog bra att jag ändå kom iväg.

Varför är det så lätt att falla in i dessa negativa, deppiga tankebanor? Jag menar att jag har så pass mycket bra i livet att jag inte skulle behöva ha det så här. Det är väl bara att rycka upp sig, hur svårt kan det vara? Men det jag känner blandat med min ångest i dag är någon form av sorg. Det känns som att något tynger mig och drar ner mig i ett hål. Kedjor runt halsen på mig, hela kroppen känns tung. 

Sorgen är svår att definiera, kanske handlar den om jobbet som är mitt stora misslyckande? Om barnen och allt jag skulle vilja göra eller vara för dem? Ibland saknar jag min mor väldigt mycket. Även om vi inte alltid kom så bra överens så skulle jag ibland vilja tala med henne, berätta hur jag mår, hur jag har det… Men frågorna vänder jag inåt i stället. Vi ”hann inte” reda ut saker som kanske borde ha blivit utredda. Det finns en stor sorg i min själ idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s