BUP

 

 

Idag var det dags för besök på BUP i Ektorp. Vi träffade både läkare och sjuksköterska idag och det blev ett bra besök. Det är så fantastiskt att få vara med om denna resa tillsammans med Samuel. Självklart är det också svårt att inse att de svårigheter han har kommer följa honom men med bra stöd, tålmodiga föräldrar, kompisar och pedagoger samt bra vård kommer kvalitén i livet bli mycket god!!

Läkaren märkte stor skillnad i Samuels sätt att vara! Han är lugn, inte alls lika stimmig. Hans autistiska drag framkommer mer när han medicinerat ADHD:n vilket vi anade att det skulle ske. Vi uppmanas att använda verbal kommunikation mer tillsammans med Samuel och uppmuntra honom att prata i hela meningar. När han ville ha leksaker från skåpet i läkarens rum sa han bara

– skåp!

Kort och gott! Förväntar sig att vi förstår honom, och det gör vi förstås. Men svårigheterna kommer förstås i att kommunicera med andra, t ex kompisar. Att kunna berätta vad man vill säga eller ha är viktigt!

Jag tog upp Samuels ryckningar i ansiktet och läkaren målade en mindmap på tavlan och förklarade om överlappande diagnoser, så som: ADHD, autism, tics och tvång. När det gäller tics så handlar det om repetitivt beteende, upprepningar. När problemen blir alltför svåra kan man behöva medicinera MEN läkaren undviker det då den enda medicinen mot tics är samma medicin psykotiska personer får, inget att rekommendera alltså!

Gäller det tvång så är det lättare att medicinera. Autismen går som bekant inte att medicinera bort! Hängivet arbete, belöningssystem och systematisk träning är medicinen!! 🙂

Samuel vägdes och mättes. Sist han var där i januari så var han:
121,2 cm lång och vägde 21.2 kg.
Idag den 21/3:
121.8 cm och  20.5 kg.

Tyvärr en viktminskning med 0,7 kg vilket inte är bra 😦

Ska kontakta skolan och be dem notera hur han äter i skolan. Hemma är det bara att kämpa på och låta honom äta när han är hungrig, även på kvällen!!

Nåja, i stort är allt bra med denna underbara gosse! Han har fått gå igenom mycket under sina snart 8 år, med start redan vid födelsen och sitt ryggmärgsbråck!! Men som jag brukar säga, mina barn har fått mer än andra men de är FRISKA!! Det är helt underbart!!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s