Kan man julklappsvägra??

Nä, antagligen inte när det finns barn i familjen, eller vad säger ni andra?? Själv tycker jag att frågan är svår att besvara varje år… Vad vill barnen ha i julklapp? Eller, vad behöver barnen??

Jag har totalt ointresse av shopping. Det är extremt sällan jag finner denna aktivitet någolunda njutningasfullt… det spelar liksom ingen roll… Det är ÅNGEST att handla julklappar till barnen, det är ångest att handla kläder till mig själv, det går liiiiite lättare till ungarna då… IKEA ger mig panik och ja, mataffärer är inte heller roligt eller givande.

I år tänkte jag beställa mina paket på Internet, men se så blev det inte… Motorn gick inte igång helt enkelt. Allt tråkigt skjuts på framtiden lite lätt så där… Suck och stön…

Nu har jag försökt instruera morfar om vilka julklappar han kan köpa till barnen samt morbror… det är ok att fråga men jag har inga bra svar… Ungarna ja de vill ha tv-spel, bilar, bussar, trafikljus, ännu mer tv-spel etc etc etc… Även om det lär bli än dyrare när de blir större längtar jag efter att barnen själva skriver ner eller talar i klartext om VAD DE VILL HA!!

Nä nu ska jag försöka fundera över om min son ska få en mobil i julklapp… det skulle han faktiskt behöva! Han, min underbara 9-åring som nu åker själv till och från skolan. Jag vill att det ska kännas tryggt för mig… och för honom förstås. Men vilken mobil passar bäst?? En stenålderstelefon kanske?? Som inte blir stulen vid första anblick… se jag tänker på att Samuel faktiskt blev robbad på en mobiltel han höll i handen i Gustavsbergs centrum för inte så länge sedan… det finns alltså idioter som stjäl från 7-åringar… Sen kommer vi till abonnemanget till telefonen då… Vilka är billigast och bäst för en 9-åring… Nåja, det löser sig nog… Om en dryg vecka är det jul igen… jag vill bara att det ska vara över!!

En sådan 🙂
Eller en sådan??

Avslutar med en julig bild… eller hur? Bara snön fattas….

 

2 svar till “Kan man julklappsvägra??

 1. Jag är en dålig mamma som slutat med julklappar. Sonen som är 11 önskade sig inte något förra året ”det finns inget jag vill ha”. I förrgår kom han på att han ville ha en dyr ny grej i julklapp men jag sa nej och förklarade att vi ska backpacka i Asien nästa höst istället. Mina tjejer som nu är vuxna har inte fått julklappar på många år. Vi spelar julklappsspelet istället.

  Sonen skarvade bort sina första två mobiler så jag surade och sa att han fick vänta tills han var 11 och nu har han haft samma mobil (en iphone4s) sen i april. Rekord!

  Jag ogillar att handla prylar

  • Mina ungar är 7 och 9 år… de önskar sig alltid massor med grejer… men mest bilar förstås. Och TV-spel. Jag vet att de alltid får för mycket paket på jul och till sina födelsedagar… inte bara från mig, från sin pappa och släktingar förstås. Ibland skulle jag gärna helt lägga ner presenthandlingen för det är bara ett slös med pengar och tid.
   Låter trevligt med en resa tillsammans med sonen. Jag vet inte om jag skulle orka resa med mina barn 🙂 När de blir lite äldre kanske…

   Jag tror att sonen får en billigare modell av mobil till att börja med. Han är väldigt noggrann och rädd om sina saker men jag är mer rädd att han blir bestulen…

   Jag hoppas ni får en bra jul i alla fall och tack för kommentaren!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s