Den högkänsliga människan, kapitel 1

Kapitel 1, Fakta om högkänslighet

Efter att ha läst detta första kapitel i denna välskrivna bok i ämnet högkänslighet känner jag allt mer igen mig i detta och jag blir nästan rörd över hur väl överens en hel del stämmer med min egen känsla och uppfattning. Det är skrämmande att hitta något som känns så självklart men ändå så långt från verkligheten. Jag har tyvärr ett ”sargat” minne och anledningen till detta vet jag inte. Jag minns inte mycket från min barndom, uppväxt, ungdomsår eller ens min tid som ung vuxen. Jag har fattiga minnesbilder från mina barns födelser och småbarnsår. Det är som att allt som hänt försvinner in i gömmor i min hjärna. Jag tror att de finns därinne men jag har gömt dem väl av någon anledning.

Till detta första kapitel som tog upp vad högkänslighet är fanns en övning. Övningen gick ut på att plocka fram tre händelser eller förändringar som påverkat mitt liv 1) en förlust/ett avslut 2) en neutral händelse 3) något positivt/glatt överraskande

Att hitta händelser känns som en överväldigande uppgift bara det… Jag inser att jag varit med om mycket i mitt liv men jag har svårt att få grepp om mina reaktioner över det hela… Kanske är det så att jag tar in så många intryck, märker av känslorna runt mig och då får svårt att kontrollera mina egna känslor? Jag har alltid sett mig som en ”blyg” människa, inte varit mycket för stora sammanhang, plågats av att vistas ibland många samtidigt och haft svårt att sålla i alla intryck. Är det min högkänslighet som lett mig in i detta?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s